PowerNEST wordt geïnstalleerd in Eden District in Rotterdam

IBIS behaalde deze week een grote mijlpaal: er werder drie modulen van PowerNEST geïnstalleerd in het Eden District in Rotterdam. Het was een groot succes, en een ietwat hektische en spannende dag. Met trots delen we de highlights met jou:

Hijs de PowerNEST!

We startten om 8 uur 's ochtends met de eerste module. De kraan stond klaar om te gaan en we verwachtten geen problemen. Maar wat een show: met precisie werd de constructie van 7.2 x 7.2 meter op het dak geheven. Veel dank aan (@HEIJKOOP kraanverhuur BV) en GSStaalwerken voor mooi werk.

Er waren geen vertragingen — we waren zelfs iets eerder klaar dan gepland, met dank aan het professionele team en iedereen die meewerkte op lokatie.

Goede gesprekken

Achteraf troffen wij Nina Albers, architect en oprichten van ArchitectuurMaken. Zij deelde haar inzichten over de integratie van PowerNEST in het ontwerp van het gebouw en het project in het algemeen.

Ook spraken we Arno Bonte, vice-burgemeester en woordvoerder voor Duurzaamheid, Schone Lucht en Energietransitie van Rotterdam, en Ingrid Adriaanse, woordvoerder voor Aldernman Arno Bonte Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie, over de duurzame visie van Rotterdam. We waren vereerd om hen de volledige installatie te laten zien.

Ook andere gasten en supporters die langskwamen om het resultaat te bekijken waren welkom. We waren blij om een kop koffie of glas champagne te delen met bezoekers, waar uitgebreid de tijd voor was, omdat we vroeger dan verwacht klaar waren met de installatie!

Dankwoord

Bedankt aan Blauwhoed voor het vertrouwen, Stebru voor de goedkeuring, onze leveranciers voor hun hoge standaarden van kwaliteit, en iedereen die hard heeft gewerkt om de PowerNEST op tijd te leveren — en ons team: jullie betrokkenheid, toewijding, en de wilskracht om samen de wereld te veranderen.

Gedurende de hele dag hielden we korte, live interview sessies met onze gasten, het team en ondersteunende partijen. Je kan ze in de links hieronder bekijken.

Links

Alexander Suma, oprichter IBIS Power. Uitvinder van de PowerNEST –https://www.youtube.com/watch?v=01c6UFjWU4c&t=318s

Arno Bonte, vice-burgemeester en woordvoerder voor Duurzaamheid, Schone Lucht en Energietransitie van Rotterdam – https://www.youtube.com/watch?v=MuIndPpho5g&t=2s

Ben de Laat, COO van IBIS Power – https://www.youtube.com/watch?v=xfEWg8vEqak&t=1s

Joana Teixeira, Project manager bij IBIS Power, en Iryna Lunevich, a Ph.D. onderzoeker wind energie in steden – https://www.youtube.com/watch?v=dC7XvvsZyBs&t=79s

Photo credit: Nico Verspreet, Jos van den Oetelaar

Vorige
Vorige

IBIS Power wint tijdens de Cobouw Awards

Volgende
Volgende

Artikel in Brabant Brand Box: de natuur als inspiratie