Milieu Magazine:Revolutionair huwelijk tussen wind en zon

Vaart zetten achter energie uit zon en wind is urgenter dan ooit. Jammer is wel dat de energieproductie stokt bij windstilte en het ontbreken van zonlicht. Het combineren van wind en zon verkleint die afhankelijkheid en dat is precies wat een PowerNEST doet.

Milieu magazine-02

PowerNEST installatie op Haasje Over, Eindhoven

In Eindhoven is de PowerNEST op maandag 11 juli 2022 geplaatst. Het dak van het Haasje Over gebouw in Strijp-S zit op 70 meter hoogte.

PowerNEST at Haasjeover building in Haasjeover

PV Magazine

Ibis Power heeft een daksysteem ontwikkeld dat zonne-energie combineert met windturbines die zijn ontworpen voor middelgrote constructies en hoge gebouwen. Het beweert dat zijn PowerNEST-systeem zes tot tien keer meer energie kan produceren dan stand-alone zonne-energie op het dak. Het bedrijf heeft al vijf projecten in Nederland geïnstalleerd.

HIGHLIGHTS
INSTALLATIONS
RESIDENTIAL PV
TECHNOLOGY
TECHNOLOGY AND R&D
NETHERLANDS
WORLD

Undecided door Matt Farrell

Wind genereert genoeg energie om ongeveer 35 keer meer elektriciteit te produceren dan de hele planeet elke dag zou kunnen gebruiken.1 Het is gratis, schoon en hernieuwbaar, dus waarom zien we niet meer windturbines op daken zoals zonnepanelen?

Matt Ferrel from Undecided PowerNEST -01

PowerNEST installatie in Eden District, Rotterdam

Op 15 juni 2021 had IBIS Power een mijlpaal met full-roof PowerNEST installatie in Eden District, Rotterdam. Het was een grote dag met nog grotere resultaten.

PowerNEST by IBIS Power sm