Artikel in Eindhovens Dagblad: Eindhovens PowerNEST straks ook in Den Haag en België?

Eindhovens Dagblad, 20-09-2023, Michel Theeuwen

In het Eindhovens Dagblad van 20 september verscheen het bovenstaande artikel van Michel Theeuwen naar aanleiding van een interview met IBIS Power's CEO, Dick van Driel.

Zoektocht naar nieuwe markten

Het artikel beschrijft de gestarte zoektocht naar nieuwe markten voor PowerNEST. Onder andere in Antwerpen, waar gemeentelijke organisaties de stad moeten helpen verduurzamen. Een oproep aan vastgoedeigenaren om PowerNEST te overwegen volgde, waar de projectontwikkelaars van het Harbour Hotel in de haven gehoor aan gaven.

“Die willen hoogbouw realiseren, mogelijk met een PowerNEST. Dat helpt in Antwerpen ook om een vergunning te krijgen. Dat gaat gemakkelijker als je duurzaam energie opwekt.”

Uitbreiding van het portfolio

Ook in Den Haag, op het gemeentekantoor aan de Fruitweg, wordt gewerkt aan de voorgenomen installatie van een PowerNEST. Een nieuwe variant, met vijf windturbines en zonnepanelen, maar deels zonder verhoging.

“Zo proberen we ook ons aanbod uit te breiden. Ook bieden we een constructie aan met alléén zonnepanelen, over de dakinstallaties heen, maar zonder turbines. Dan hebben we ook meer vrijheid om de installatie vorm te geven.”

Eindhoven: méér PowerNESTs, minder geluid

Tot slot geeft het artikel een beeld van de ontwikkelingen in de stad waar IBIS Power is gevestigd. Voor het PowerNEST dat gepland staat om deze winter geïnstalleerd te worden op The Social Hub (voorheen Student Hotel) in Eindhoven, onderzocht IBIS Power nog enkele wijzigingen, met name om nog meer zekerheid te krijgen dat PowerNEST geen geluidshinder veroorzaakt.

“We hebben andere turbines gevonden die veel minder omwentelingen maken en een hogere opbrengst hebben. We zaten al onder de wettelijke normen, maar voor alle zekerheid hebben we nog extra geluidsonderzoek laten doen. Dat heeft de claims van de Spaanse producent bevestigd.”

Ook bij de plaatsing wordt een vernieuwing toegepast: de onderdelen worden in de fabriek al in elkaar gezet, in plaats van bij het gebouw.

"Daarmee wordt de bouwtijd korter en kunnen we ook de kosten drukken.”
- Dick van Driel

Verder werden deze week door GEVA Vastgoed nog de plannen gepresenteerd voor de nieuwbouw aan het Eindhovense stadhuisplein, met een PowerNEST op de 70 meter hoge toren daarin opgenomen.

Het hele artikel van het Eindhovens Dagblad online lezen?
Klik op deze link, log in of maak een account aan, je hoeft geen betalend abonnee te zijn.

Vorige
Vorige

Frans Timmermans - lijsttrekker PvdA/GroenLinks - in gesprek met IBIS Power

Volgende
Volgende

Nieuwe investeringen voor IBIS Power